Jean-Philippe DARCIS

gelukmaker

Voor Jean-Philippe Darcis is chocolade meer dan een beroep, het is een roeping. Zijn favoriete films? «Merci pour le chocolat » van Claude Chabrol en «Charlie and the Chocolate Factory» van Tim Burton. Zijn lievelingsboek? «Como agua para chocolate» van Laura Esquivel. Hij luistert naar «La femme chocolat» van Olivia Ruiz en valt in zwijm voor «Early Morning Chocolate», het schilderij waar Pietro Longhi van 1780 tot 1785 aan heeft gewerkt. Nog sterker? Zijn mobiele telefoon is een LG… Chocolate.

U heeft het begrepen, Jean-Philippe Darcis moet zich niet verder te bewijzen. De passie voor fijne patisserie en vooral voor chocolade zit hem in het bloed. Hij heeft zijn knowhow en zijn creativiteit bij de allergrootsten geleerd. Van stages en opleidingen bij Lenôtre, Belouet, Wittamer, Richard…

Maar niet alleen de passie voor chocolade, ook de drang tot ondernemen zit er diep in. Die twee drijfveren gaan al hand in hand sinds hij zijn eerste atelier opende op zijn vijfentwintigste.
Als kind van het Land van Herve werd Darcis natuurlijk aangetrokken tot de producten van zijn streek. Als erfgenaam van de lange chocoladetraditie van Verviers, ontwikkelt hij zijn passie voor chocolade, vestigt zijn nieuwe laboratoria en opent hij zijn eerste degustatiesalon volgens het “concept Darcis”.

Jean-Philippe Darcis speelt met grondstoffen als een echte tovenaar. Hij houdt van edele en geraffineerde smaken, van fijne patisserie met intense en sterke chocolade, van roomijs tot sorbet dat smelt als een rijpe vrucht.
Door traditie, creativiteit en een magistrale knowhow te combineren, vindt hij ingrediënten opnieuw uit en gebruikt ze in subtiele recepten met oneindig rijke smaken en geuren als resultaat.
De passie voor zijn beroep deelt Jean-Philippe met alle medewerkers in zijn atelier.

Een gelauwerd parcours

De passie van Jean-Philippe Darcis voor zijn werk wordt ook door zijn collega's erkend, en bekroond. Het is niet voor niets dat hij België vertegenwoordigde tijdens de wereldtentoonstelling vaan Shanghai in 2010:

2001 De Trofee Prosper Montagné
2001 De Internationale Prijs van de Belgische chocolade en levenslang Ambassadeurschap van de Belgische Chocolade
2002 Bronzen medaille in team tijdens het Wereldkampioenschap van de Patisserie (Las Vegas)
2002 Gouden medaille in de categorie "Chocolate Showpiece World Pastry Cup”, Las Vegas 
2003 Zilveren medaille op het wereldkampioenschap Ice Cream in Turijn
  Lid van «Relais Desserts International»
  Meermaals en met verschillende producten bekroond met de "Coq de Cristal"

 

Chocol-at.be SPRL
Crapaurue 125
4800 Verviers
België
Centre logistique
et service clientèle:

Eshopinvest NV
Pittemsestraat 58 D
8850 Ardooie
België
VAT: BE 0806.661.106

Frucon² tel: 0032 28 96 28 53
Frucon² fax: 0032 51 69 68 37
Onze nieuwsbrief
epic Algemene verkoopsvoorwaarden - Juridische informatie - Privacy - Leveringsvoorwaarden - Herroepingstermijn - Geschillen